Arrijnë në Kosovë fletëvotimet për zgjedhjet e 14 shkurtit, nesër bëhet shpërndarja e tyre

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ( KQZ) është duke bërë përgatitjet finale për mbarëvajtjen e zgjedhjeve parlamentare, më 14 shkurt.

Zëdhënësi i KQZ-së, Valmir Elezi tha për Telegrafin se kanë arritur fletëvotimet, dhe të shtunën do të shpërndahen në depot e Komisioneve Komunale të Zgjedhjeve.

“Mund t’iu konfirmoj se fletëvotimet kanë arritur në Kosovë. Të shtunën do të shpërndahen në depot e Komisioneve Komunale të Zgjedhjeve, ndërsa të dielën në mëngjes për në 888 qendra të votimit të cilat kanë gjithsej 2 mijë e 382 vendvotimet”, theksoi Elezi.

Në fotografi: Valmir Elezi

Tutje, Elezi ka pohuar se bazuar në Listën Përfundimtare të Votuesve, votues me të drejtë vote për këto zgjedhje janë 1 milion 794 mijë e 862 votues, ndërsa janë shtypur 1 milion e 617 mijë e 200 fletëvotime përfshirë fletëvotimet rezervë.

“Rrjedhimisht i bie se janë shtypur 177 mijë e 662 fletëvotime më pak se numri i votuesve apo në përqindje 9,89 % më pak”, potencoi ai.

Zgjedhjet e parakohshme parlamentare do të mbahen ditën e diel, më 14 shkurt, kurse sot është afati i fundit që të mbërrijnë votat nga diaspora, po ashtu sot përfundon edhe fushata zgjedhore e subjekteve politike.