Sa ishte kursi i parë i lekut

Monedha e re “LEK” u prezantua  nga data 11 deri në 20 korrik 1947, ndërsa bëhen…

Aktorja e parë që nënshkroi kontratë në Hollywood

Aktorja Mary Pickford më 24 qershor të vitit 1916, bëhet ylli i parë femër që nënshkruan…

Sinjale dhe zëra misterioz nga universi i largët

Për herë të dytë në histori, astronomët kanë zbuluar një sinjal përsëritës me një model, domethënë,…

5 shtetet ku nuk mund të udhëtoni me aeroplan

Nga njëra anë, Franca, dhe nga ana tjetër, Deti Mesdhe, Monako është vendi i dytë më…

Fshati që është nën ujë që nga viti 1994 mund të shfaqet përsëri

Një fshat italian i shekullit të 12-të i zhytur nën ujë për më shumë se 25…

Para se të blini një shtëpi, sigurohuni për këto gjashtë gjëra

Kuptoni sa mund t’a përballoni një shtëpi Një nga gabimet më të mëdha që bëjnë personat…