Pesëdhjetë deklarata të Agollit: Deputetët – në Kuvend grindavecë, në kafe mburravecë, në shtëpi përtacë!

Përmbledhur nga: Roland Qafoku Nuk ka një të dytë në Shqipëri që, mes shkrimtarit dhe politikanit,…

Një grua intelegjente!

Kam degjuar shume burra qe thone se deshirojne nje grua inteligjente ne jeten e tyre. Une…

Problemi im s’është krishterimi, por inkuizicioni; s’është islami, por xhihadizmi; s’është judaizmi, por hebrenjtë fundamentalistë

Zëri i tij shpeshherë nuk kapet nga regjistruesi për shkak të gërrhitjeve të maçokut Freddie. “Gjendja…

ÇKA ËSHTË POEZIA

Nga: Lawrence Ferlinghetti Përktheu: Fadil Bajraj S’ka dyshim se ka aq shumë definicione mbi poezinë, sa…

“Kur të përfolin të përfolurit”

Shkruan: Blerona Brao Kur ndodhesh mes greminës nuk mund të të servohet asnjë ngjyrë tjetër veç…

Mrika (tregim)

1987 Shaban Lamës i kishte lindur vajzë pas pesë djemsh. Gruaja e Ali Rrahmanit i kishte…

Krijimet letrare të arbëreshëve

Nga: Xhelal Zejneli Ngulimet masive të shqiptarëve në Itali filluan me pushtimin e Ballkanit nga Turqia.…

Koha varet edhe nga ne…

Biseda e fundit e filozofit Giordano Bruno me nxënësin e tij Sagredo, pak para se ta…

Kerouac, Dylan, Marquez, apo guximi i shfrenimit

Ky tekst është fryt i bisedës mes shkrimtarëve amerikanë Jonathan Lethem dhe Dave Eggers, me rastin…

COGNAC BLUES

Poezi nga: Jack Kerouac Përktheu: Fadil Bajraj Ju vlerësimet meritore do t`i keni në Parajsë… Parajsa…