Një grua intelegjente!

Kam degjuar shume burra qe thone se deshirojne nje grua inteligjente ne jeten e tyre. Une do ti keshilloja qe te mendohen mire per kete. Gtate inteligjente marin vendime vete, kane deshira te tyret dhe vendosin kufij. Ti nuk do jesh kurre qendra e jetes se tyre sepse kjo e fundit rrotullohet rreth vetes se tyre.

Nje grua inteligjente nuk lejon te manipulohet e as te shantazhohet, ajo mer pergjegjesi mbi vete. Grate inteligjente vene ne diskutim, analizojne, zihen, nuk kenaqen, avancojne para. Ato gra kane patur nje jete te tyren para teje dhe e dine mire se do ta kene perseri edhe pasi te kesh ikur ti.

Ajo lajmeron, nuk kerkon leje. Keto gra nuk kerkojne ne cift nje lider te cilin ta ndjekin, nje baba qe zgjidh jeten dhe as per te shpetuar nje femije. Ato nuk duan te te ndjekin dhe as ti tregojne rrugen dikujt. Duan te ecin perkrah teje. Nje grua inteligjente eshte e lire sepse ka luftuar per lirine e saj. Por nuk eshte nje viktime, eshte e mbijetuar.

Mos u mundo ta prangosesh sepse ajo do te dije se si te arratiset. Sidomos ato qe jane perballur me situata te ngjashme ne te shkuaren. Gruaja inteligjente e di qe vlera e saj nuk qendron ne aspektin e trupit te saj. Mendohu mire para se ta gjykosh per moshen, gjatesine, vellimin apo sjelljen seksuale, sepse kjo eshte dhune emocionale dhe ajo e di kete.

Prandaj: para se te thuash se deshiron nje grua “inteligjente” ne jeten tende, pyete veten nese je vertet i gatshem qe ti te “futesh” ne te sajen.

– Gabriel Garcia Marquez