Shpjegon sizmiologu: Tërmetet riaktivizohen por nuk kalojnë magnitudën 5

Pak minuta pas mesnatës së të mërkurës është ndjerë lëkundje tërmeti të cilat ishin me magnitudë 4.0. Sizmiologu Rexhep Koçi në një lidhje direkte për Ora News kërkoi të qetësojë qytetarët pasi nuk kemi të bëjmë me një rast për të cilin duhet të frikësohemi.

“Nuk kemi të bëjmë me një rast për të cilin duhet të frikësohemi. Si tërmeti i 26 nentorit është e kanë të natyrshme që do të shoqërohen për një periudhë të gjatë me pasgoditje kur herë pas here zona të caktuara janë riaktivizuar,siç është zona e djeshme. Pastaj ka pasur një periudhë që qetësohet, riaktivizohet por gjithmonë magnituda ka qenë 4.2- 4.3 nuk kanë qenë magnituda që të kalojnë 5 që të ketë impakt në struktura dhe ndjeshmërinë e njerëzve”, tha ai.