Të premten (9 prill) me fillim në ora 14:00 do të ketë protesta në Shkup

Të premten (9 prill) me fillim në ora 14:00 do të ketë protesta në Shkup, të cilat organizohen nga familjarët e tre shqiptarëve të dënuar për rastin e vdekjes së Nikolla Sazdovskit.

Familjarët thonë se do të kërkojnë të vërtetën dhe të jenë të barabartë para gjyqësorit.

“Familjarët e Besirit, Skenderit dhe Jetonit, kërkojnë të vërtetën! Kërkojmë drejtësi, kërkojmë të jemi të barabartë! Kërkojmë rikualifikim të lëndës, sepse shokët tanë, NUK KANË KRYER VRASJE MIZORE!”.

“Bobani u dënua me 6 vite burg, thonë se ishte aksident! Besiri dhe Skenderi u dënuan me nga 16 vite burg për secilin, thonë se ishte vrasje mizore! Pra, këto janë vendime në bazë të përkatësisë etnike, dhe për ne, ky vendim është i pabazë dhe nuk e pranojmë. Të premten(09.04.2021), në ora 14:00, nisemi dhe marshojmë drejtë Gjykatës!”, thuhet në njoftimin për organizimin e protestave.